Lotgenoten en rouwverwerkings weken

Lotgenotengroep rouwverwerking

Bij minimaal 6 deelnemers wordt er een week gepland in het voor- of najaar.

 

 


beeld vogel


Deze week is bedoeld voor mensen die een dierbare verloren hebben.

 

Elk verlies gaat gepaard met een rouwproces en elk mens gaat hier op zijn eigen wijze mee om. De aanwezigheid van mensen in je omgeving is belangrijk voor het verloop van het rouwproces. Meestal gaat dit goed en heb je voldoende aan de steun van deze mensen. Soms is deze steun niet voldoende en heb je het gevoel dat je er alleen voor staat.

 

Een rouwproces stopt niet in je vakantie. Als je in een rouwproces zit omdat je een dierbare hebt verloren door overlijden, dan wordt dit verdriet niet minder door feestmomenten of tijdens vakanties. Het kan zich juist in deze momenten versterken. Activiteiten die je gewend was samen te doen, daar sta je nu ineens alleen voor. In deze week kan de ontmoeting met lotgenoten het verdriet  verlichten, omdat je de ervaringen herkent en met elkaar deelt.
Het doel van deze week is om samen met mensen die in een vergelijkbaar proces zitten op vakantie te zijn én de herinneringen, ervaringen en gevoelens van rouw te kunnen delen. 

Elke ochtend is er een speciaal programma. In dit programma ga je met elkaar, door middel van herinneringen en ervaringen de confrontatie aan met de verschillende emoties die bij het verlies horen. Dit doe je concreet met behulp van visualisaties, groepsgesprekken en creatieve oefeningen zoals schrijven, tekenen, schilderen en boetseren.

's Middags is er voldoende ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld in de tuin van de Quinta of in de directe omgeving. Tevens is er de mogelijkheid om Portugal te ontdekken door de stranden, stadjes, kerken of kloosters te bezoeken.

De begeleiding is in handen van een rouwbegeleider. Bij een groot aantal deelnemers wordt de week samen met een collega rouwtherapeut gegeven.
Margriet Mertens heeft de 2-jarige opleiding "Omgaan met verlies" bij Riet Fiddelaers en Sabine Noten afgerond. 

Margriet Mertens heeft tot de zomer van 2008 leerlingen en leerkrachten in het Basisonderwijs in verliessituaties begeleid en is mede-eigenaar van B&B Quinta Verde in Portugal.

Kosten lotgenotenweek: zie tarieven   

    Voor meer informatie: Margriet Mertens, tel.00351 262835037
                                    zie: Wie zijn wij? 

De combinatie van de mooie Quinta, de Portugese sfeer en de intensieve week met lotgenoten die in een vergelijkbaar proces zitten, zullen ervoor zorgen dat je verder komt in het rouwproces.

Zee
Zee
 • Wie zijn wij?
 • Individuele Consulten
 • Middagprogramma
 • Dagindeling

 • Vlinder

  schilder spullen

  Ruimte

  Rouwen