Mandala schilderen

Mandala schilderen 

Bij voldoende deelnemers wordt in onderling overleg een week ingepland. 

Ben je nieuwsgierig naar wat een mandala nu eigenlijk is? Wil je ervaren hoe je zelf een mandala kunt tekenen? Wil je voelen wat het met je doet?
Reserveer dan eens de mandalaschilderweek in Portugal!

Mandala

Elke dag beginnen we met al het rationele los te laten en onszelf af te stemmen op ons gevoel. Dit doen we door middel van een korte meditatie, visualisatie, muziek, lichaamsoefeningen of een wandeling in de natuur. We schilderen op een aquarelbord voorzien van een ondergrond van kurklijm vermengd met zilverzand. Al tekenend en schilderend banen we ons een weg door het zand. Als verf gebruiken we eitempera die we zelf maken van eieren en pigment. Eitempera werd in vroegere tijden al gebruikt om fresco's mee te schilderen. Tempera komt uit het Latijn en betekent vermengen, combineren of ordenen. Deze verfpoeders zijn van minerale of natuurlijke oorsprong en zijn prachtig van kleur. Het woord MANDALA komt uit het SANSKRIET en betekent cirkel of middelpunt. In een mandala is vaak een symmetrie en een regelmaat te vinden. In alle culturen komen mandala's voor. Ook in de natuur zijn in allerlei vormen mandala's te ontdekken. Kijk maar eens naar een bloem of naar de doorsnede van een vrucht of zaaddoos.

Een mandala, door jezelf getekend, is een weerspiegeling van je innerlijk. Een mandala maken is dan ook een bijzondere ervaring. Het is een ontspannende bezigheid en het kan, als je hiervoor openstaat, een diepere betekenis aan je leven geven.

Een mandala maken is niet zomaar even iets doen. Het is contact maken met het diepste van jezelf en dat al tekenend of schilderend naar buiten laten komen. De mandala is een visualisatie van je eigen ik, van je verleden, heden en toekomst.

Een mandala tekenen of schilderen geeft kleur aan je leven en er gaat een rustgevende en helende energie vanuit. Het is een weg van stilte in jezelf en geeft antwoorden op vragen die diep in jezelf aanwezig zijn. We schilderen van binnenuit en daarom is teken- en schilderervaring niet nodig. In ieder mens is dit aanwezig. Het schilderen van een mandala werkt ontspannend en meditatief, je gaat een stuk "rijker" na deze week huiswaarts. Het schilderen vindt plaats op zondag t/m/ vrijdag (6 dagen), drie cursusdagen schilderen we op de gehele dag, drie middagen kunt u vrij besteden (zie middagprogramma)

Bij de prijs is inbegrepen:
Een aquarelbord (40x40) voorzien van zand, pigmenten om zelf verf te maken, tekenpapier, overtrekpapier, kleurpotloden.

Gelieve zelf mee te nemen:
Kwasten: aanbevolen zijn marterharenkwasten(geen platte) nr. 00.1.2.3.4.5, vulpotlood hard 0.5, passer en geodriehoek. Het is aan te bevelen om sloffen of een paar extra sokken mee te nemen, in de cursusruimte wordt niet op schoenen gelopen.

Kosten mandalaschilderweek: zie tarieven

Docent: Margriet Mertens


  • Wie zijn wij?
  • Individuele Consulten
  • Middagprogramma
  • Dagindeling

  • Mandala

    Bloem

    Bloem