Vakantieweken Portugal

Alles wat je moet weten over bakfietsen

Geplaatst op

Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen. Of je nu fietst van en naar je werk of in je vrije tijd. Voor elk doel is er een fiets beschikbaar. Een bakfiets is een van de typen fietsen waar je de meeste ruimte hebt om dingen in te vervoeren, zoals kinderen en bagage. Het ligt er wel aan welk formaat bakfiets je koopt. Daarnaast is het pakken van de fiets in plaats van de auto een erg gezonde optie. Alleen maar voordelen dus! 

Twee- of driewielig 

Bakfietsen zijn doorgaans verkrijgbaar met twee of drie wielen. Driewielen zie je vooral terugkomen bij de grote bakken, om goed het evenwicht te kunnen houden. Je kunt vaak dan ook meer kinderen en/of bagage kwijt in driewielige bakfietsen. Driewielige bakfietsen zijn wel zwaarder dan tweewiel bakfietsen. Maar goed daar krijg jij dan weer sterkere beenspieren van! Tweewiel bakfietsen zijn geschikt voor het vervoeren van maximaal 3 kinderen. De tweewiel bakfietsen rijden erg soepel en licht. Je merkt bijna niet dat je nog een bak voor je hebt. Op een driewiel bakfiets moeten 2 witte of gele koplampen zitten en een rood achterlicht. Dit achterlicht moet daarbij een rode reflector hebben. Het is op een bakfiets niet toegestaan om er meer verlichting op te zetten. 

Met of zonder elektrische ondersteuning?

Vind je een ‘normale’ bakfiets toch wat te zwaar? Geen probleem! Ga dan voor een elektrische bakfiets. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als een “normale” e-bike. Je krijgt dan elektrische ondersteuning tijden het trappen. De elektrische bakfietsen kunnen tot wel 25 kilometer per uur gaan. Net als bij een E-bike kun je deze accu, uit de fiets halen en opladen. 

Verschillende merken

Verschillende merken bieden bakfietsen aan, zoals Urban Arrow, Nihola, Winther en de Fietsfabriek. Kijk voor een divers aanbod van bakfietsen eens op Freewheely.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden