Vakantieweken Portugal

Bestaat er Japanse tapas?

Geplaatst op

Zoals veel mensen die wel eens in het sushirestaurant komen niet ontgaan zal zijn, is dat er verschillende gerechten geserveerd worden waarvan je direct ziet dat het geen sushi is. Maar wat is dit dan wel? In de blog nemen we de antwoorden op deze vraag met je door. Lees snel verder en ontdek wat de Japanse keuken allemaal voor je in petto heeft. 

Japanse tapas 

In Japan treffen we bars aan waarin mensen gezellig borrelen en genieten van allerlei gerechten. Ze noemen deze gerechten Izakaya. Het zijn allerlei kleine hapjes waarvan je lekker kunt smullen. Dit is wat je noemt de Japanse tapas. Grappig dat dit concept van kleine beetjes voedsel over de hele wereld zo populair is. Japanse tapas zijn in zo’n beetje elk sushirestaurant te krijgen en als dit het all-you-can-eat-concept hanteert, dan is het ook nog niet zo duur ook. Geniet ervan! Heb je zin om thuis lekker Japans te eten? Dan is sushi bestellen utrecht leidsche rijn een echte aanrader. 

Japanse vs Portugal tapas                                               

Op je vakantie in Portugal of het buurland Spanje kun je heerlijke genieten van tapas. Daar vind je vooral tapas gemaakt van vlees, vis, garnalen en heerlijke aardappelen. In Portugal maken ze vaker gebruik van vis, in Spanje meer van vlees. Maar in Japan is het een heel andere koek. Denk daar aan tofu, noedels, vis en zeewier, plus alle denkbare variaties daarop. Dus eigenlijk zijn het de ingrediënten voor sushi die op deze manier in een andere vorm gepresenteerd worden. Het kan natuurlijk ook heel goed dat je op je vakantie in Portugal een Japans restaurant tegenkomt. Dan is het leuk om de tapas te vergelijken. Dag 1 Japanse en dag 2 de Portugese tapas. Ben je in de gelukkige omstandigheid om wellicht Spanje ook nog aan te doen, dan is het leuk om daar ook tapas te proberen. Maar doe dit niet allemaal achter elkaar, laat er een paar dagen tussen zitten. Het is geen must.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden