Vakantieweken Portugal

De mooiste steden in Europa waar je door heen kan varen

Geplaatst op

Ben jij een bootmens en houd je ook heel erg van het stadsleven? Dan is deze blog een must-read voor jou. Want wat is er nou beter dan het observeren van een mooie stad vanaf een boot? In deze blog bespreken we de mooiste steden in Europa waar je door heen kan varen.

Stockholm, Zweden

Stockholm is de hoofdstad van zweden en is gebouwd op basis van 14 ‘eilandjes’ met 57 bruggen die deze eilandjes verbinden. Je kan hier een mooie boottocht maken over de Djurgårdsbrunnskanalen die je uiteindelijk ook brengen bij het beroemde Vasa Museum met zijn oorlogschip uit de 17e eeuw. Langs vele kanalen bevinden zich ook stranden waar je een picknick zou kunnen houden met de familie, de mooiste vind je bij Rålambshovsparken. Maar in Stockholm kan je ook per boot naar Södermalm, waar je coole bars vindt met leuke vintage winkels en een geweldig uitzicht.

Brugge, België

De hoofdstad van West-Vlaanderen is prachtig en naar onze mening onderschat. Dit goed onderhouden stadje staat bekend om zijn kanalen en zijn de gotische architectuur. Met een boot door Brugge varen is voor de architectuurliefhebber zeker een aanrader. In Brugge vind je namelijk een bouwstijl die je elders in de wereld niet vindt en vanaf een boot wordt dit prachtig weergegeven.

Hamburg, Duitsland

Neoklassieke gebouwen: dat is waar Hamburg voor staat. De stad bestaat uit velen kanalen en de hoogte waarop de huizen zijn gebouwd is uniek en fascinerend om te zien. Wij raden aan om in Hamburg een twee uur durende boot tour te nemen met ATG die vertrekt vanaf de chichi straat bij Jungfernstieg.

Amsterdam, Nederland

En we kunnen onze hoofdstad natuurlijk niet vergeten, Amsterdam. Amsterdam telt 165 grachten met een totale lengte van 75 kilometer. Ook bestaat de stad uit 1281 bruggen; het is echt een kanalenstad dus. Je kunt dus ook veel van de stad zien vanaf het water. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen in Amsterdam. Je hebt bijvoorbeeld de plantageroute van 10 kilometer voor de groenliefhebber. Je hebt de culinaire route die langs de hotspots in Amsterdam vaart en waar je op veel plekken makkelijk kunt aanmeren. En je hebt ook de architectuurroute om de meest bijzondere architectuur van de stad te bezichtigen. Deze routes kan je via tourboten doen maar je kan het ook zelf doen, als je klikt op deze link kan je een sloep huren amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden