Vakantieweken Portugal

De perfecte nagerechten voor je Portugese diner

Geplaatst op

Wanneer je een keer visite hebt en je wil graag lekker zelf voor ze iets klaarmaken, dan zijn er heel veel soorten culturen waar je terecht kunt voor fantastische gerechten om te bereiden. Wij zouden je, aangezien deze website vooral gaat over Portugal, graag willen aanbevelen om een Portugees diner te organiseren. Nederlanders zijn niet heel bekend met de Portugese keuken, maar dankzij de overlap tussen de Portugese en de Spaanse keukens, zullen de Nederlanders die Spaanse tapas kunnen waarderen, vaak ook wel de Portugese gerechten kunnen waarderen.

Stel dat je nu bezig bent met het uitzoeken van de diverse gerechten. Op een gegeven moment kom je uit bij het dessert. Wat voor nagerecht of dessert kun je nu eigenlijk het beste serveren tijdens je Portugese diner? In deze blog geven we je hier graag wat ideeën voor. Lees daarom snel verder!

Een écht Portugees dessert

Het liefst zou je natuurlijk willen dat de voorgerechten, de hoofdgerechten en de nagerechten allemaal passen binnen de Portugese keuken. Je kunt natuurlijk niet beginnen met een Griekse salade tijdens een Portugees diner! Hetzelfde geldt ook voor een dessert. Er zijn verschillende authentieke en typische gerechten die je kunt vinden in de Portugese keuken. Ook als het gaat om nagerechten zijn er een aantal typerende gerechten die je gasten zullen laten doen watertanden. Denk bijvoorbeeld aan het klaarmaken van de volgende typische gerechten:

leite creme

Deze overheerlijke creme is een typisch Portugees nagerecht. Het zal de meeste mensen doen herinneren aan crème brûlée, maar het heeft net wat meer weg van frisse vla.

pasteis de nata

Je zult versteld staan van hoe je deze overheerlijke taartjes kunt klaarmaken met bijzonder weinig ingrediënten. Er zijn wel aardig wat stappen die je hiervoor moet doorlopen, maar het is zeker de moeite waard.

Alternatieve nagerechten

Ten slotte kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een wat minder onbekende gerechten. Een lekkere taart, een gebakje of petit fours zijn ook heerlijke alternatieven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden