Vakantieweken Portugal

De verschillende soorten scooters

Geplaatst op

Wanneer je eens scooter wilt kopen, is het handig om te weten welke soorten scooters er zijn. Op deze manier kan je alvast oriënteren over je eventuele keuze. In deze blog hebben we drie verschillende soorten scooters beschreven. Dit zijn: de brom- en snorscooter en de elektrische scooter. 

Soorten

Baan je een scooter wilt kopen, zal je merken dat er veel verschillende soorten scooters zijn. Zo is er een heel groot verschil tussen snorscooter en bromscooter. Dit heeft namelijk te maken met de snelheid. Zo’n bromscooter heeft de maximale snelheid van 45 kilometer per uur en de snorscooter heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Als je wil weten wat voor scooter de scooter is waarmee hij te maken hebt kun je kijken naar het kenteken. Als deze blauwe is heb je te maken met de snorscooter en als die geel is heb je te maken met de bromscooter. Zo n bromscooter s beter geschikt voor het rijden van de langere afstanden, hij gaat harder in het dragen van een helm is verplicht print de snorscooter is geschikt voor de rijden van korte afstanden. Je mag in Nederland zonder helm op deze scooter rijden. Voor beide opties moet je minimaal 16 jaar zijn en moet je het scooterrijbewijs gehaald hebben. 

Elektrische scooter

Er is ook nog zoiets als een elektrische scooter, deze scooter werkt op een accu. Hij heeft dan dus ook geen brandstof nodig, maar moet worden opgeladen. Bij het scooter kopen is het handig om te weten welke accu er in zit. Een lithium-ion accu er is bijvoorbeeld duurder dan een loodaccu. het opladen van een accu neemt gemiddeld zo’ drie uur. Maar een elektrische scooter is zeer goedkoop in gebruik, zo kost het volledig opladen van zo n scooter max 40 eurocent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden