Vakantieweken Portugal

De vier beste manier om Portugal te ontdekken

Geplaatst op

Portugal zijn fantastisch en zeer diverse land. Het land kenmerkt zich enerzijds door de lange kust die het heeft aan de Atlantische Oceaan en anderzijds de heuvellandschappen in het binnenland richting de Spaanse grens. Portugal heeft erg veel prachtige natuurgebieden die je op verschillende manieren kunt ontdekken. In deze blog geven we je daarom de vier beste manieren hoe je Portugal en haar natuur kunt leren kennen.

Optie #1: met de auto 

De auto is voor velen het vervoermiddel naar keuze. Niet alleen voor het dagelijks van A naar B te reizen (wat vaak betekent van huis naar werk), maar ook voor uitstapjes en vakanties. Met de auto kun je eigenlijk overal wel komen; of je nu een dagje aan de kust wil doorbrengen, of liever een dag het binnenland in gaat. Dit kan met de auto allebei dezelfde dag nog!

Optie #2: met de fiets

Portugal is nou niet echt bepaald een typisch fietsland. In veel dorpen en steden van Portugal zul je bijvoorbeeld helemaal geen een fietspad tegenkomen. Toch is Portugal uitermate geschikt voor een uitstapje met de fiets. Zeker als je houdt van Off-Road fietsen. Eerlijk gezegd, Off-Road is waarschijnlijk de enige mogelijkheid waar je kunt fietsen. Als je wil gaan fietsen, adviseren we je je mountainbike mee te nemen. Fietsen in Portugal is even midden in de natuur zijn.

Optie #3: te voet

De natuurgebieden van Portugal zijn uitermate geschikt voor prettige en lange wandeltochten. Daarom dat nummer 3 op onze lijst van manieren om Portugal te ontdekken de benenwagen is. Of je nu langs de kust wil lopen in het westen met je blote voeten in het zand, of dat je nu met je wandelschoenen het binnenland in wil gaan.

Optie #4: met de boot

Als laatste op onze lijst staat de boot. Portugal heeft namelijk dankzij haar honderden kilometers aan kust erg veel mooie dorpen en steden die direct aan de kust liggen. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip of een ontspannende strandvakantie, in beide gevallen kom je met de boot op de plek van bestemming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden