Vakantieweken Portugal

Een keer extra op vakantie door slimme besparingen

Geplaatst op

Niet iedereen heeft een astronomisch budget. Daarom is het voor veel mensen best wel fijn om een aantal tips toegespeeld te krijgen waarmee het maandelijkse besparen een gemakkelijk en zelfs leuke activiteit wordt. Voor veel mensen is het een spel om aan het einde van de maand zoveel mogelijk over te houden. Andere mensen hebben echt een strak budget nodig omdat ze het anders niet redden tot het einde van de maand. Dat is natuurlijk erg stressvol in sommige situaties. Daarom zijn deze tips ook wel echt nuttig voor de meeste mensen in penibele situaties. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips die we je hier in deze blog willen geven. 

Interessante tips om te besparen thuis

Het is mogelijk om op een eenvoudige manier te besparen thuis. Maar hoe kun je dat dan doen? We hebben een aantal evergreens voor je onder elkaar gezet. Dat wil zeggen dat ze altijd kunnen (in de meeste gevallen dan) en dat ze een zekere kwaliteit hebben. Denk aan de volgende tips: 

  • Gebruik niet de dure schoonmaakmiddelen. Schoonmaakazijn in huis halen is een goed idee. Je kunt het voor allerlei dingen gebruiken. Zelfs tegen lichamelijke kwalen is het goed, bijvoorbeeld voetschimmel…..
  • Luchtjes ruilen. Je hoeft niet zelf een parfum te kopen als je het lekker vindt. Leen het gewoon een keer van een vriend of vriendin. Uitruilen van luchtjes is iets wat veel mensen doen. 
  • Groente en fruit goedkoper kopen. Je kunt op de markt allerlei soorten groente en fruit krijgen waar je van kunt genieten. ‘’Op de markt is je gulden nog steeds een daalder waard.’ En dat is belangrijk om te kunnen besparen. ´Dus haalt uwer fruit op den markt.´  
  • Het is belangrijk om spaardoelen te hebben. Zo bouw je een buffer op voor tijden waarin je het geld nodig zou kunnen hebben. Dan moet je natuurlijk wel geld overhouden. Dat doe je door onze adviezen op te volgen. 
  • Abonnementen onder de loep nemen en al dan niet opzeggen, heeft een bijzonder besparende werking. 
  • Vaste lasten in kaart brengen. Maak gebruik van een overzicht (bijvoorbeeld excel) om je vaste lasten in kaart te brengen.  
  • Neem eten van huis mee. Het is een stuk goedkoper om eten van huis mee te nemen als je op je werk wilt lunchen (iets wat veel mensen toch graag doen. 
  • Huismerken zijn een goede aankoop, dit omdat de kwaliteit doorgaans hoog is en de prijs laag. Er zijn ook supermarkten die bekend staan dat ze goedkoper zijn, maar waarvan de producten prijs na prijs winnen vanwege hun kwaliteit. 
  • Koop kleding in de aanbieding. Wanneer je kleding later in het seizoen koopt, dan betaal je doorgaans minder omdat deze dan in de aanbieding is. 
  • Denk na over de energieconsumptie. Je kunt op talloze manieren besparen als het gaat om je energieverbruik. Een slimme meter of een klok (bij het douchen bijvoorbeeld) kan je al goed helpen. 

Ga voor de meest voordelige aanpassingen van je woning. Wanneer je een nieuwe woning betrekt, dan kost dit altijd een X-bedrag. Je kunt dit bedrag naar beneden brengen, bijvoorbeeld door te gaan voor voordelige meubels uit Scandinavië of te kiezen voor een vloer die niet zo hoog in de prijs zit. Zo zijn pvc vloeren een ideale keuze voor iemand met een strak budget. De prijs van een PVC-vloer ligt trouwen hoger dan die van laminaat. Dat steelt zo’n 10 euro per vierkante meter.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden