Vakantieweken Portugal

Een prachtige wandelvakantie in Portugal

Geplaatst op

De beste manier om een land te ontdekken is per voet. In alle rust kun je genieten van de natuur en bezichtigingen en kun je dus alles echt in je opnemen. Als je met de auto of fiets langs rijdt vliegt alles voorbij en heb je niet in de gaten wat je nou allemaal écht ziet. In deze blog geven we tips voor heerlijke wandelvakanties in Portugal.

De juiste outfit

Allereerst heb je de juiste outfit nodig. Het allerbelangrijkste is het schoeisel: goede sokken en goede schoenen. We raden aan om langs te gaan bij een sport- of outdoorwinkel om verschillende schoenen uit te proberen. Een wandelschoen moet namelijk echt goed zitten en genoeg steun bieden: je zal er immers dagen op lopen, in verschillende weersomstandigheden. Daarnaast zijn de sokken ook erg belangrijk. Falke sokken kopen is wat wij aanraden. Deze sokken zijn speciaal gecreëerd om goed te isoleren en om vocht door te laten. Het is gemaakt van ademend weefsel zodat jouw voeten niet zo snel zullen zweten. Erg belangrijk als je de hele dag aan het wandelen bent. Naast het schoeisel is het van belang om naar de rest van de outfit te kijken. Portugal is een groot land met hele warme gebieden, maar ook gematigde klimaten. Ook per seizoen is het van belang om anders te kleden. Voor de wandelvakantie is het belangrijk dat kleding comfortabel zit en dat je er goed in kunt bewegen. Om de schommelingen in weer de baas te zijn raden we aan om veel kleding te gebruiken met ritsen en gebruik te maken van laagjes. Zo kun je snel schakelen van warme kleding naar wat kouder.

Madeira

Madeira en omgeving zijn erg geliefd onder wandelaars. Madeira heeft prachtige stranden en een uniek berglandschap waar erg mooie trails zijn gemaakt om op te wandelen of hardlopen. Je komt langs levada’s en kliffen die je de kracht en pracht van de Portugese natuur doen bewonderen. Als je een lange dag Madeira hebt ontdekt per voet, kun je de zee in springen en in de avond genieten van heerlijke visgerechten. 

Algarve

De Algarve is een verrassend wandelgebied. In het prachtige “achterland” van Portugal vind je goed onderhouden fiets- en wandelroutes die langs rotsstranden, kliffen en ongerepte natuur gaan. Als je puur van natuur houdt kun je hier je geluk niet op, maar ook voor de culturele liefhebbers is hier genoeg te doen. Loop namelijk de oude vestingstadjes Lagos en Silves voor het traditionele Portugese leven en de prachtige architectuur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden