Vakantieweken Portugal

Heerlijk genieten in Lissabon: de witte stad

Geplaatst op

We nemen je mee naar de prachtige stad Lissabon. Mensen die van stedentrips houden gaan er graag naartoe. Maar waarom is dit zo? Lees snel verder om het te ontdekken.

De prachtige stad

De stad is een fijne plek om te vertoeven, je vindt de nodige gezelligheid, het fantastische klimaat en een heerlijke keuken met gerechten waar je van kan smullen. De stad bestaat uit kleine straatjes en steegjes. Dit zijn nu echt de plekken om heerlijk samen romantisch te slenteren. Er zijn ook tal van bezienswaardigheden die je echt moet aandoen. Denk daarbij aan:

  • Castelo de São Jorge

Dit kasteel kijkt uit over de stad. Dit is een prachtige plek om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Natuurlijk ook van het kasteel zelf.

  • De toren van Belem

De toren stamt uit de 16e eeuw en is gelegen in de oude wijk Belém van Lissabon. In feite is het een eerbetoon aan de Portugese eeuw, waarin het land een belangrijke zeenatie was en vele ontdekkingsreizen gedaan zijn. Vanaf deze toren kun je geweldige foto’s maken. 

Dit zijn slechts twee van de belangrijke toeristische trekpleisters van Lissabon. Echt een schitterende stad om te bezoeken. 

Portugal en Nederland als zeenatie

Portugal was in de 15e en 16e eeuw een sterk ontwikkeld land dat de meeste landen achter zich liet, zowel op economisch, cultureel en politiek niveau speelde het een grote rol over de hele wereld. Zo zaten Portugezen in Amerika, Afrika, Midden-Oosten en Azië. Op dit vlak vinden we een link met ons eigen kikkerland. Nederland was in de zeventiende eeuw ook wat je noemt een zeenatie, zeelieden uit ons land zette voet aan wal op de kusten van China, Indonesië, Japan, India en Zuid-Afrika. 

Uit deze tijd zijn er nog overblijfselen te vinden in de vorm van maritieme archeologische vondsten. Wil je een Nederlands schip uit de zeventiende eeuw bekijken? Dan is museum flevoland de plek waar je na je vakantie in Portugal naar toe kunt gaan. Daar is namelijk een replica gebouwd van een schip uit deze periode, De Batavia, waarvan het wrak in 1963 gevonden naar bij het Morning Reef in Australië. Men heeft het schip herbouwd met behulp van de bouwtechnieken uit die tijd. Dit museum maakt voor jong en oud de Vaderlandse geschiedenis tastbaar via exposities, lezingen en een interactieve computersimulatie. Door musea in Lissabon en Nederland te bezoeken, kun je een uitgebalanceerd beeld krijgen van de geschiedenis van beide landen, die op bepaalde punten bijzondere gelijkenissen kent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden