Vakantieweken Portugal

Tips voor een vrouwen vrijgezellenfeest

Geplaatst op

Het is algemeen bekend, vrijgezellenfeest vrouwen vermaken zich uitstekend. Dat kan ook niet anders, want dit event is een gedenkwaardige, speciale en unieke gelegenheid om de bruid in wording voor de grote dag te vieren. Deze dag kan toch de nodige stress geven, zeker als het om de organisatie gaat, want je wilt toch dat het leuk en soepel verloopt. Daarom deze 10 do’s en don’ts van het plannen van een vrijgezellenfeest. Zo is het allemaal een stuk makkelijker.

1. Maak het persoonlijk

Dit feest is voor de bruid, dus zorg ervoor dat je weet wat ze wil! Specifieke vragen stellen om de vibe helder te krijgen: wordt het een gek weekend of casual avond? Zin in een etentje of een dagje spa? Let op haar voorkeuren, ook al zijn die anders dan je verwachtte of botsen ze met je persoonlijke verwachtingen (d.w.z., misschien hou je van bar-hoppen in luidruchtige dansclubs, maar dat is niet haar ding, of ze wil een schilder-en-wijnles doen versus jouw visie op cocktails in schattige jurken).

Neem dezelfde aanpak voor andere elementen van het feest, zoals spelletjes, eten en drinken, cadeautjes en zo verder. Zorg ervoor dat het is afgestemd op wie ze als individu is en wat ze verkiest. Doe dan je best om een plan te maken dat uitstippelt hoe de dag of het weekend verloopt.

2. Niet te veel plannen.

Hoewel het lijkt alsof vrijgezellenfeesten tegenwoordig bol staan van de activiteiten met een gedetailleerde routebeschrijving, hoef je eigenlijk niet veel dingen te plannen. Samen zijn en rondhangen heeft immers de hoogste prioriteit! Maar je wilt wel rekening houden met extra tijd voor alle kleine dingen: kletsen over hapjes, je klaarmaken, heen en weer reizen, naar de winkel rennen voor extra flessenwater en gewoon relaxen. En geloof ons: iemand zal altijd te laat komen, dus zorg voor een buffer van minstens dertig minuten voordat je ergens moet zijn. Wees flexibel en onthoud dat alles waarschijnlijk langer zal duren dan je verwacht, dat is oké.

3. Een Back-Up Plan

Je beste plannen zullen niet perfect gaan, dus heb wat back-up opties in gedachten. Iemand heeft vertraging, zegt op het laatste moment af of de bruid wil gewoon rondhangen op een terras bij het park. Zeg nooit nee en doe wat ze wil. Het is immers haar dag.  

4. Onderschat de kosten niet

Stel een budget vast met de bruid, vraag alle gasten of ze het eens zijn met de prijs. Zo zal iedereen er 100% achterstaan. Dan blijft het ook leuk. Nu het budget bekend is, zul je ook veel gerichter kunnen wegstrepen wat niet gedaan gaat worden. Eigenlijk willen we je aanraden om eerst een budget op te stellen en pas daarna te kijken wat je nu eigenlijk gaat doen. Dat scheelt een boel gezoek en de teleurstelling wanneer iets buiten het budget valt.  

5. Vraag om toestemming voor sociale media

Tegenwoordig is er een hashtag voor elk soort groepsuitstapje, wat superleuk is, maar niet iederen is er dol op. Vraag dus eerst of het ok is dat het op sociale media komt.

 6. Vraag om hulp

Als je duidelijkheid hebt over wie er komen, wat het budget is en waar alle fun plaats gaat vinden, dan is het tijd om de hulptroepen in te roepen, want alles zelf doen is soms wat te veel van het goede.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden