Vakantieweken Portugal

Waarom moet ik op vakantie naar Frankrijk?

Geplaatst op

In de zomermaanden kiezen veel Nederlandse vakantiegangers ervoor om naar Frankrijk op vakantie te gaan. Het land heeft veel te bieden en is met name vanwege de afstand razend populair. Bovendien bezoeken veel mensen Frankrijk simpelweg omdat ze het als een van de mooiste plekken ter wereld beschouwen. Andere mensen bezoeken Frankrijk voor de vele toeristische attracties, steden van cultureel belang zoals Parijs en Straatsburg, de spectaculaire stranden, de Franse Alpen, de taal, het eten en nog veel meer. Het is geen wonder dat Frankrijk al geruime tijd de nummer één vakantiebestemming is onder Nederlanders.

 De Franse Alpen

Het is de grootste bergketen van Europa: de Franse Alpen. De Alpen strekken zich uit over acht landen, waaronder Frankrijk. De hoge bergen zorgt voor een prachtig natuurlandschap dat uitermate geschikt is om in de winter te gaan skiën. Daarentegen zijn de Franse Alpen ook zeer geliefd onder natuurliefhebbers tijdens de warme zomermaanden en boeken veel mensen een Appartement Portes du soleil Frankrijk. De diepe dalen en pittoreske huizen en straatjes zorgen voor een enorm gevoel van rust en vrijheid. De Franse Alpen kennen gedurende het hele jaar een enorm aantal toeristen, namelijk zo’n 60 tot 80 miljoen mensen per jaar. Naast skiën in de winter, zijn de Alpen ook onder bergbeklimmers een echte hotspot. Met name de Mont Blanc wordt veel beklommen, maar kent ook zeker zijn gevaren. Jaarlijks sterven er zo’n 100 mensen per jaar op de berg. Ben je nou niet zo’n klimmer, maar houd je wel van natuur en wil je een prachtig uitzicht hebben? Dan zijn er ook tal van kabelbanen waarmee je de berg op kunt.

 De Tour de France

Frankrijk is wereldwijd enorm bekend onder sportliefhebbers. Niet alleen het nationale voetbalteam, maar ook de wielersport maakt in Frankrijk een van de jaarlijkse hoogtepunten mee. De Tour de France is het bekendste wielerevenement van het jaar en trekt jaarlijks enorm voor sportliefhebbers van over de hele wereld. De Ronde van Frankrijk wordt ieder jaar in de zomer gereden en een bezoek aan een etappe is vaak onderdeel van de vakantie in Frankrijk.

 De Eiffeltoren

Wie ‘Frankrijk’ zegt, zegt ‘de Eiffeltoren’. Veruit de meest bezochte en populairste bezienswaardigheid van Frankrijk. De Eiffeltoren is oorspronkelijk gebouwd om de 100ste verjaardag van de Franse Revolutie te vieren. De toren is 321 meter hoog en is voorzien van kabelbaan, waardoor je tegen betaling helemaal omhoog kunt voor een prachtig over de hele tijd Parijs.

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden