Vakantieweken Portugal

Wat zijn de mooiste eilanden in Indonesië?

Geplaatst op

Het prachtige Indonesië bestaat uit maar liefst meer dan 16.000 kleine eilandjes. Voor de rondreiziger dus de ideale plek om rond te reizen en veel nieuwe plekjes te ontdekken. Maar wat zijn eigenlijk de mooiste eilanden? We hebben de leukste en onmisbare plekken op een rijtje gezet die je echt eens moet bezoeken bij een rondreis door Indonesië.

Ternate

Bij een rondreis molukken is een bezoek aan Ternate een echte aanrader. Het eiland staat bekend om zijn kruidnagel. In het begin van de wereldhandel was het een van de weinige bronnen waar deze kruiden te verkrijgen waren. Het is een mooi eiland gevuld met jungle. Daarnaast zijn er mooie locaties te bezoeken zoals forten uit de 16e eeuw, markten, stranden en het eten van zeevruchten.

Nusa Lembongan

Het is een klein eiland net voor de kust van Bali. Wanneer je hier op bezoek gaat zijn er talloze tours te volgen. Of ga er op uit met eigen vervoer door deze te lokaal te huren. Dit prachtige eiland bestaat uit diverse natuur, zoals zeewierboerderijen, bossen en mooie lange stranden. 

Lombok

Het is een prachtig voorbeeld eiland dat gezegend is met prachtige lange witte stranden. Verder bestaat de omgeving voornamelijk uit bebossing en rijst- en tabaksplantages. Op het eiland is ook de een na hoogste vulkaan te vinden in Indonesië. Namelijk de Gunung Rinjani. Deze is te beklimmen voor de fanatieke bergbeklimmer.

Seram

Op dit eiland kun je heerlijk genieten van de prachtig blauw gekleurde zee. En kun je onder de palmbomen op de witte zeestranden een lekker drankje nuttigen. Het bestaat verder uit tropisch regenwoud en veel exotische dieren. Verder zijn hier ook diverse plantages te vinden op dit eiland.

Roti

Dit eiland, onderdeel van de kleine Soenda-eilanden, staat bekend om het surfen en zijn benaming. Voor toeristen een aantrekkelijke plek om te bezoeken. De golven rondom dit eiland trekt veel surfers aan. Van beginners tot ervaren. Een mooie plek dus om op vakantie te leren surfen.

Gili eilanden

Deze eilandengroep bestaat uit drie kleine eilanden. Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Vanuit Bali zijn deze eilanden binnen enkele uren te bereiken. Elk eiland heeft zijn eigen karakteristieke stranden. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken op rondreis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Portugal kan een prachtig vakantieland zijn voor de liefhebber. Lees snel verder in onze informatieve blogs om er meer over leren. Ook besteden we aandacht aan andere onderwerpen die met vakantie te maken hebben.

Contactgegevens

Via info @ vakantieweken-portugal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden